com et deies abans

NEXT STOP:
PINEDA DE MAR · MOLT AVIAT

PREESTRENES/PREESTRENOS

BARCELONA · 17 DE JUNY'23 · EL BORN CCM
REUS · 21 D'OCTUBRE'23  · TAVERNA DESPERTAFERRO
BARCELONA · 27 DE GENER 2024 · EL BORN CCM
SANTA COLOMA DE GRAMENET · 9 DE MARÇ · ESPAI ENTENEM
ESPLUGUES · 4 D'ABRIL · CASAL JOVE REMOLÍ

Vols organitzar una projecció?

¿Quieres organizar una proyección?

FESTIVALS/FESTIVALES

LLEIDA · SOM CINEMA - FESTIVAL DE L'AUDIOVISUAL CATALÀ · 20 D'OCTUBRE
SANT ANDREU DE LA BARCA · PREMIOS ORIANA · 11 NOVIEMBRE
MONTEVIDEO (URUGUAY) · FESTIVAL DE CINE DOCUMENTAL · 30 NOVIEMBRE
NEW HAVEN (USA) · LATINO & NATIVE AMERICAN FILM FESTIVAL (LANAFF) · APRIL
VALLADOLID · FESTIVAL CINHOMO · 15 DE ABRIL

PREMIS/PREMIOS

PREMSA/PRENSA

 "Com et deies abans?

I altres preguntes estúpides".


Un documental que s’endinsa en la quotidianitat de les persones trans.

  • La productora Helpium TV presenta el segon documental LGTBIQ+ coproduït amb Believe Group, que pretén fer un recorregut per la vida de les persones trans


  • Disposa de nombrosos testimonis, tant de persones trans com d’especialistes en dret, medecina, psicologia i treball social. 


  • Compta amb l’assessorament de Lina Mulero,  activista, agent de salut del servei Trànsit i portaveu de la plataforma Transforma la Salut.


  • Des del sentit de l’humor i una mirada transpositiva, aquest documental apropa la diversitat de gènere i la identitat individual al públic en general.


  • Amb la banda sonora No me llames más así d'Hugo Marlo.


Tràiler:

A través d’un monòleg de la humorista i crossfitera Nessa Molina, el documental busca donar visibilitat a la realitat de les persones trans.

Com et deies abans? I altres preguntes estúpides” mostra la vida de les persones trans, el seu dia a dia i les seves experiències. Deixant clars termes i definicions que al públic en general encara li són desconeguts i posant la identitat com a necessitat comú a l’experiència humana. 

Amb molt sentit de l’humor es farà un recorregut per les experiències de diverses persones trans que ens explicaran com ha sigut el seu procés de transició i quins obstacles i barreres s’han trobat. 

També podrem escoltar veus expertes que treballen per a la salut i el benestar de les persones del col·lectiu. 

Tot això acompanyat amb la meravellosa cançó “ No me llames más así” del cantant i compositor Hugo Marlo, que farà de banda sonora del documental. 

En el camí de la despatologització. 

Històricament, la realitat de les persones trans ha passat per la patologització.

No és fins a finals de la primera dècada dels 2000 que comencen a sorgir les primeres veus que demanen la desclassificació com a malaltia mental i advoquen per la despatologització.

El 2019, l'OMS, deixa de considerar la transsexualitat com un trastorn mental encara que continua apareixent en un nou epígraf “condicions relatives a la salut sexual” com a “incongruència de gènere”.

El documental busca donar una mirada transpositiva sobre aquesta realitat i fer un pas més en la lluita per la despatologització

La identitat més important:  la humana. 

Hem de recordar que la identitat més important que hem de preservar és que som, abans de res, persones.

Com les meravelloses persones que han decidit acompanyar-nos en aquest projecte:

Valentina Berr, exfutbolista i divulgadora LGTBIQ+. Lílex Suárez, psicologui del servei Trànsit. Silvia Reyes, activista històrica. Rusly Cachina, activista del col·lectiu LGTBIQ+ “Somos parte del mundo Guinea Ecuatorial”. Lina Mulero, activista, agent de salut del servei Trànsit i de la plataforma Transforma la Salut. Ali Latchinian, activista pels drets de les persones trans. Camilo Perdomo, activista a la fundació Acathi. Marta Iglesias, Juanma Espejo i Júlia Espejo, mare, pare i germana de la Joana Espejo, estudiant i patinadora. Darko Decimavilla, presidència de No Binaries España. Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Laia Serra, advocada penalista i activista. Isidro García Nieto, treballador social especialitzat en la intervenció amb persones LGTBIQ+ i les seves famílies. Rosa Almirall, ginecòloga i creadora del servei Trànsit. 

Un documental de Helpium TV i Believe Group
Helpium TV és un laboratori audiovisual de Barcelona que es dedica a la gravació i edició de vídeo en format televisiu. Està liderat per Iban Pàmies, que porta més de 20 anys en el món audiovisual, i ha treballat en diferents productores i canals de televisió.

Believe Group va néixer el 2017, especialitzats en lleure LGTBIQ+. Creadors d’espais d’oci LGTBIQ+ a Barcelona. La seva filosofia: passar bons moments sense preocupar-se de prejudicis, als seus bars pots ser tu! 
 Fitxa tècnica
Títol: Com et deies abans? I altres preguntes estúpides
Durada: 70 minuts
Idioma: Català i castellà
Direcció: Iban Pàmies Merlo, Belén Rodríguez López i Toni Torbellino Méndez
Realització: Iban Pàmies Merlo
Producció: Toni Torbellino Méndez
Guió: Belén Rodríguez López
Producció executiva: Xavier Franquesa i Abramo Malaguti
Veu en off: Montse Llussà
Animació gràfica: Sílvia Gonzàlez
Etalonatge: La casa de Kuleshov
Postproducció àudio: Carles Mir
Disseny cartell: Màrius Núñez
Monologuista: Nessa Molina
Banda Sonora: Hugo Marlo - “No me llames más así”
Mestra de cerimònies: Lily Polyester

*Existeix una versió en subtítols en castellà.

Agraïments: El Born CCM, Fabra i Coats, Cogam, Generalitat de Catalunya: Conselleria d'Igualtat i Feminismes, CAP Numància, BSG.

Share by: